Odrážedlo First BIKE

Ahoj všem!

Již delší dobu jsem pokukovala Romískovi po odrážedle, protože jeho staré od Teddies odrážedlo Funny Wheels mu bylo už docela malé. Ale musím říct, že bylo jinak skvělé, protože bylo tiché díky gumovým kolečkům (žádný rachot z ježdění), mělo nastavitelné dvě velikosti výšky, z tříkolového odrážedla se navíc dala udělat dvojkolka😊.  Navíc disponovalo omezeným rozsahem řidítek, takže se nemohla přetočit. Pokud máte zhruba rok a čtvrt staré dítě, tak tohle odrážedlo doporučuji všemi deseti😊.


Po dlouhém rozmýšlení, čtení si recenzí na internetu i osobních zkušeností kamarádek u nás vyhrál nakonec First BIKE. Můžete si zvolit, zda chcete First BIKE street nebo First BIKE cross. Co jsem se dívala na internet, tak v jízdních vlastnostech žádný rozdíl není. Jediný rozdíl je ve vzhledu kol. Street má totiž hladká kola a naopak Cross má terénní (více vzorovaná) kola, takže se podle mého hodí více ke chlapečkům😊.
Románek si vybral sám barvičku First Biku a to červenou, která vypadá opravdu naživo hezky, nic křiklavého ani to není taková ta ,,sprostá červená", jak by řekla moje babi😊.


Výhoda First Biku nebo-li kola bez pedálů je ta, že se dítě díky tomu naučí ovládat stabilitu a přechod na normální kolo je tak mnohem jednodušší😊. Poté již dítě přejde na klasické kolo a nebude potřebovat postranní kolečka😊. 

First BIKE má navíc nafukovací kola a ruční brzdu. Já oceňuji to, že se tohle odrážedlo může jako jediné bez pedálů pyšnit značkou Bezpečné hračky. To znamená, že je zdravotně nezávadné, kvalitní a vhodné pro děti daného věku, což je u FIRST BIKU 2-5 let😊. Navíc získalo i v roce 2009 ocenění České kvality. Tohle odrážedlo nemá žádné vystupující šrouby nebo ostré konce, které by dítě mohlo zranit. Rám kola je pevný, odolný, ale zároveň pružný. Sedátko je ve tvaru koňského sedla - dítě drží tvar a neklouže ze sedla. First BIKE navíc disponuje omezeným otáčením řidítek, takže se nikdy nepřetočí. Navíc je tohle odrážedlo jedním z nejlehčích na trhu, váží 3,9 kg😊. Výška sedla lze nastavit otočením šroubu, takže k němu nepotřebujete žádné nářadí😊.



Románek je z tohoto odrážedla opravdu nadšený. Není to totiž jen krásná designovka, ale opravdu kvalitní odrážedlo bez kol, do kterého se nemusíte bát investovat😊. K First BIKU jsme dokupovali ještě adaptér na snížení, protože Románek bez něj dosáhl jen na špičky. Díky snižovacímu adaptéru se sníží velikost o 4 cm a First BIKE je tak ideální pro dítě od dvou let. A stojí pár korun. Díky němu Románek teď dostane krásně nohama na zem😊. 


Musím říct, že jsem byla velmi mile překvapená z Románkové první jízdy, která byla perfektní a sakra rychlá ! 😂 Dokonce zvedal i nohy a měl je ve vzduchu když se odrazil. No, jezdil jak drak, nadšený a s úsměvem na rtech a maminka lítala a lítala za ním! 😁Bez First BIKU nedá Románek ani ránu a pokaždé, co jdeme ven, ho bereme s sebou😊. 

Odrážedlo First BIKE můžu doporučit všemi deseti, protože je nejen designově krásné, ale hlavně kvalitní a pro dítě bezpečné😊. 






1 komentář

  1. Na Kačku už čeká odrážedlo yedoo , které podědí po Tince :-) odrážedla jsou skvělá :-)

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři