Tip na aktivity s dětmi s aplikací Lipa Land

Krásný večer😊,

dneska bych Vám chtěla dát doporučení na aktivity z aplikace Lipa Land, které jsme s Románkem za poslední dobu vyzkoušeli. Počasí totiž bylo všelijaké - sluníčko střídal déšť, takže jsme si pochmurné chvilky zkracovali aktivitami právě z této aplikace😊.

Aplikace Lipa Land je vhodná pro děti od 3-6 let. Románek má 2,5 let, takže jsem si jistá, že aplikace je i pro děti mladší 3 let a dovede je zaujmout. Co se mi na této aplikaci líbí je to, že se snaží propojit digitální svět s reálným - nenutí být dítě přilepené jen na tabletu/mobilu, ale u některých činností poskytuje pouze ,,jakýsi" návod/pomůcku např. na aktivity a různé kreativní činnosti. Navíc je vzdělávací, takže když už dítě na ní hraje nějakou hru, pokaždé něco rozvíjí - ať už motoriku, fantazii apod.😊

A právě když bylo jeden den škaredé počasí, vyzkoušeli jsme s Románkem dvě aktivity - obě se týkali peněz. K těmto aktivitám navíc nepotřebujete nic víc něž drobné peníze, papír, tužku, pastelky a případně plastelínu😊.


Ztracené peníze

Mince různých velikostí obkreslíme na papír. Poté mince promícháme a děti přiřazují mince ke správným obrysům. Tuto aktivitu můžete hrát ve dvojicích a závodit tak mezi sebou, kdo bude rychlejší😊. 
Já nechala Románka přiřazovat samotného, protože je ještě malý a moc ho to bavilo. Všechny mince přiřadil správně a měl z toho neskutečnou radost😊.

Tato aktivita rozvíjí u dětí rychlé reakce a přesnost. Navíc se děti naučí rozpoznávat mince dle velikosti.


Kouzelný reliéf

Další aktivitou s mincemi je tzv. Kouzelný reliéf, kdy schováte penízky pod papír a děti poté pastelkou přes povrch papíru několikrát přejedou a objeví se jim tak reliéf mince. Fantazii se meze nekladou😊.

My jsme s Románkem vyzkoušeli tuto hru ve zjednoduššené verzi pro malé děti, kdy jsme mince obtiskávali do plastelíny. A co Vám budu povídat, Romík nadšený, obtiskával ostošest.

U této hry si děti rozvíjí svojí kreativitu a také jemnou motoriku😊.




Obě aktivity Románka moc bavily a my se těšíme až vyzkoušíme další aktivity z aplikace Lipa Land. Určitě Vám tady pak hodím tipy na další aktivity😊.

Aplikaci Lipa Land si navíc můžete teď stáhnout na 3 měsíce zdarma TADY😊.




Žádné komentáře

Pravidelní čtenáři