BOHEMIA OLEJ: chutné, české za studena lisované oleje v RAW kvalitě

Krásný večer,

dneska bych Vám chtěla představit produkty od české značky Bohemia olej. Tato firma vyrábí za studena lisované oleje a dokonce v RAW kvalitě, tzn. že zůstávají zachovány živoucí látky😊. Firma Bohemia olej navíc dbá na co nejšetrnější výrobní postupy. Všechny oleje se lisují z prvojakostních semínek se zaměřením na lokální pěstitele.
Tato firma dokonce získala ocenění Dobrota karlovarského kraje 2017 a Regionální potravina 2018💓. Skvělé je, že firma neplýtvá surovinami a po vylisování olejů ze semínek jejich zbytky využívá k výrobě proteinové mouky😊. 
Kromě olejů firma také vyrábí rostlinné proteiny, které jsou bohaté na bílkoviny a minerály. A pokud byste si chtěli olej stočit do vlastní nádoby, tak ani to nebude pro firmu Bohemia olej žádný problém😊.




Já jsem si vybrala na vyzkoušení pět jejich olejů, které bych Vám chtěla blíže představit😊.

Arašídový olej patří mezi nejzdravější tuky. Krásně voní a chutná po burských oříšcích😊. Olej se lisuje z plodů podzemnice olejné v RAW kvalitě😊. Jako jeden z mála mnou vybraných olejů se dá použít do teplé kuchyně. Můžete ho použít všude, kde se dá využít i olej slunečnicový, takže na něm můžete klidně i smažit. Pochutnáte si s ním například na pečené zelenině, bramborech, do kaší, těstovin, luštěnin a také je skvělý pro přípravu asijských jídel😊.


Arašídový olej pomáhá snižovat cholesterol, podporovat činnost srdce, pomáhá při hubnutí, v kosmetice ho můžete využít jako masážní olej, posiluje paměť nebo zlepšuje koncentraci😊.


Tento olej se lisuje z ostropestřce mariánského a má jemnou oříškovou chuť. Ostropestřcový olej se používá do studené kuchyně a  je vysokým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin (omega 6)😊. 
Hodí se nejen k zelenině, ale také mléčným produktům jako jsou jogurty či tvaroh. Výborný je i do salátů nebo do dresinku💓.
Tento olej získal ocenění Dobrota karlovarského kraje 2017 a Regionální potravina 2018😊.
Používá se hlavně jako doplněk stravy, maximálně půl polévkové lžíce, dvakrát denně mezi jídly.


Arašídový olej výborně působí na játra, dále při onemocnění žaludku, paradentóze, astmatu či u senné rýmy😊. 

Lněný olej se vyznačuje výraznou chutí semínek a využívá se pouze ve studené kuchyni. Je obrovským zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin (na normální hladinu cholesterolu v krvi)😊. Měl by se konzumovat čerstvý, protože rychle oxiduje a vydrží tak jen 3 měsíce. Navíc se skladuje v chladničce😊.

Je vhodný při zácpě, při hemeroidech nebo při léčbě žlučníku. Navíc zvyšuje imunitu a pomáhá i při hubnutí. Velmi chutný je např. do salátu nebo do brambor s tvarohem, kterým dodá velmi příjemnou chuť💓. Lněný olej má charakteristickou chuť, která nemusí každému vyhovovat, proto si můžete smíchat lněný olej se stejným dílem olivového oleje😊.

Slunečnicový olej lisuje firma Bohemia olej za studena a to z loupaných semínek😊. Olej pak výrazně podpoří požadované chutě. Slunečnicový olej se doporučuje díky zachování živoucích látek používat ve studené kuchyni😊.
Lze ho použít do pomazánky, salátové zálivky, bramborové kaše apod.💓


Slunečnicový olej je podobný lidskému kožnímu mazu, proto se hojí do léčivých a kosmetických přípravků. Vzhledem k tomu, že má vysoký obsah vitamínu E, tak dovede chránit pokožku před volnými radikály😊.

BIO jablečná balsamiková redukce


Tato balzamiková redukce připomíná skvělou chuť povidel. Použít ji můžete nejen do zeleninových salátů, ale také ovocných, do palačinek, na zmrzlinu💓. Výborná je i na dochucení pečené zeleniny. Ve složení nenajdete nic jiného, než 100% podíl jablek😊.




Firmu Bohemia olej můžu opravdu doporučit všemi deseti! Nejen, že mají široký výběr kvalitních olejů, ale také jim fandím, protože se mi moc líbí jejich koncept se kterým se ztotožňuji - čeští výrobci, kteří lisují své oleje z českých surovin v RAW kvalitě, za přijatelnou cenu a s ohledem na životní prostředí. A to je přece naprostá paráda!💓

2 komentáře

  1. Ty jo, značku vůbec neznám, ale docela mě to nadchlo!!

    OdpovědětVymazat
  2. Značku vůbec neznám a nejvíce mně zaujala Bio jablečná balsamiková redukce.
    Www.lubeautyblog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři