Hravé učení s knihou O perníkové chaloupce od Albi

Krásný den,

o Románkové první Albi tužce s knihou jsem Vám již psala v tomto článku. Dalším Románkovým úlovkem je kniha O perníkové chaloupce, která abych byla upřímná si Románka získala na plné čáře a baví ho více než Hravé učení, ale jsem si jistá, že je to Románkovým věkem, kdy má ve věku 17ti měsíců prostě blíže k pohádkám a vyprávění, které je doprovázeno různými zvuky😊.






Musím říct, že se Románek od knihy opravdu nemůže odtrhnout, spolu pouštíme vyprávění celé pohádky nebo si Románek sám ťuká tužkou na jednotlivé obrázky, ukazujeme si na ně a povídáme si nebo opakujeme společně zvuky😊. 


Kniha je opravdu moc hezky ilustrovaná Ladislavou Pechovou a namluvená Josefem Somerem a Zorou Jandovou, kteří mají opravdu moc příjemný hlas, což je u pohádek hrozně důležitý😊.

Kniha O perníkové chaloupce obsahuje přes 250 zvuků a textů, navíc tam na každé stránce můžete plnit různé úkoly, ale to zatím s Románkem neděláme a zadávám mu úkoly sama, které jsou přizpůsobené jeho věku a dovednostem😊. 


Určitě je Albi tužka s knihami pro děti ta nejlepší možná investice, protože se učí formou hry😊. A přestože je často u knížek napsáno od věku 3+, dovolila bych si oponovat a myslím si, že je vhodná i pro menší bystré děti pod dohledem rodičů, kdy si společně užijí příjemné chvíle, seznámí se s knihou a tužkou jako takovou a naučí se spoustu nových věcí, rozšíří slovní zásobu, sluchovou i vizuální stránku dítěte a celkově zapojí všechny smysly😊.


Určitě máme v plánu jako další pořídit Romíkovi do sbírky Zvířátka na statku a  Večerníčkovy pohádky😊. Časem bychom chtěli, aby měl Románek celou sbírku tohoto Kouzelného čtení, protože je to opravdu užitečná a krásná investice, ze které mají radost nejen děti, ale i dospělí😊.




Žádné komentáře

Pravidelní čtenáři