Moringový a Okurkový olej od Renovality aneb sbohem problematické pleti

Krásný odpoledne,

dneska přicházím opět s recenzí na dva z olejíčků od Renovality .

Prvním z nich je Moringový olej, který čím déle ho používám, tím více vidím, jaké účinky má pro moji pleť a stal se tak jedním z mých oblíbených.

Moringový olej

Moringový olej je často a právem nazýván jako Elixír života. Mnoho lidí asi neví, co je to Moringa - je to malý opadavý strom, který pochází z Indie. Moringová semena totiž obsahují vysoký podíl oleje - až 45%, proto je z nich velmi kvalitní olej. Pro své úžasné vlastnosti je vhodný nejen pro pleť, ale i vlasy. Je přímo stvořený na suchou či aknózní pleť, ale i takovou, která je náchylná na pigmentové skvrny a jiné nerovnosti. Pomáhá při boji s vráskami v obličeji, očního okolí a krku. Je i skvělým pomocníkem na štípnutím hmyzem, různé oděrky nebo klubající se či již vzniklé na opary. Pokud máte problémy s vlasy, především se suchými a lámavými nebo Vás trápí lupy a svědí pokožka hlavy, pak pro Vás bude tento olejíček ta správná volba.














Moringový olej používám na pleť a to obden na noc (střídám ho spolu s Opuncií). Navlhčím si pleť a nanesu si pár kapiček oleje do dlaní, které si třu do doby, než cítím, že mě olejíček v dlaních začne hřát. Poté aplikuji na celý obličej kromě očí, dále na krk a také dekolt. Olej se mi do pleti postupně a krásně vpije a já cítím, jak je moje pleť nacucaná tím nejlepším, co jí můžu dopřát. Každý den ráno je pak moje pleť krásně hydratovaná a rozzářená. Musím říct, že z dlouhodobého používání tohoto olejíčku je moje pleť v mnohem lepším stavu, akné se mi tvoří méně než předtím, pleť mi přijde hezky sjednocená a hebká.

Používám ho také jako zábal pro svoje vlasy. Kromě totiž suchých a lámavých vlasů je určen i pro ochranu zdraví a síly nejen vlasů, ale i samotné vlasové pokožky.  Umyji si vlasy tak, jak jsem zvyklá a pak nanesu pár kapiček do dlaní a chvíli si masíruji vlasovou pokožku a nezapomenu nanést i po celé délce vlasů. Vlasy pak ihned zabalím do teplého ručníku a nechám přibližně 10-15 minut působit. Po uplynutí doby vlasy opláchnu. Vlasy jsou pak na pohled zářivější, lesklejší a nepůsobí tolik mdle.

Okurkový olej

Druhým je pak Okurkový olej, který je lisovaný ze semen okurky a má několik vlastností, díky kterým jsem si ho zamilovala už při prvním použití. Je přímo stvořený pro problematickou pleť náchylnou k akné a pomáhá zklidňovat zarudlou pleť. Dovede krásně a  hloubkově hydratovat, takže pomáhá pleť ochraňovat i před vznikem vrásek nebo strií. Olejíček se dá využít také na vlasové zábaly, kdy olejíčkem po umytí vlasů promasírujete pokožku hlavy a nanesete trošku po celé délce vlasů. Poté je zabalíte na 10 minut do teplého ručníku a opět opláchnete. Vlasy budou krásně zregenerovány a hydratovány.


Já Okurkový olej používám v průměru 2-3x týdně na pleť a to pokaždé, když si smyji pleťovou masku nebo peeling. Okurkový olej mi pleť krásně zklidní, příjemně zhydratuje, ale také zanechává pocit svěžesti. Navíc příjemně a nenásilně voní😊. Určitě u mě najde využití i přes léto, až budu ze sluníčka zase rudá jak jahoda😀. A když mám zrovna své ,,pupínkové" období, vyměním ho místo Opuncie oleje a střídám obden spolu s Moringovým olejem než se moje pleť dá zase do normálu.

Párkrát do týdne si tímto olejem také promasíruji nehtová lůžka a nehty - krásně mi zjemní nehtovou kůžičku, která zůstane pěkně hydratovaná.  

Myslím, že Okurkový olej je i skvělá volba pro těhotné maminky, které si tím mohou preventivně potírat problematické partie náchylné ke tvorbě strií - bříško, boky nebo nohy. V létě zase pro tento olejíček najde využití celá rodina, když se třeba spálí od sluníčka, protože krásně zklidní pleť. Pokud trpíte na popraskané  a suché rty, tak i v tomto případě po tomto olejíčku sáhnete.

Jsem s těmito olejíčky naprosto spokojená, protože od porodu bojuji s občasnými pupínky a tyto olejíčky mi je pomohly a stále pomáhají zmírnit a úspěšně s nimi bojovat. Navíc je po jejich dlouhodobém používání pokožka krásně hydratovaná a pleť nejen rozzářená, ale také sjednocená. Za mě hodnotím určitě na jedničku s hvězdičkou😊.

A co Vy? Máte zkušenost s tímto olejíčkem nebo plánujete si ho pořídit? 😊





4 komentáře

  1. Odpovědi
    1. určitě můžu doporučit všemi deseti :-) Který tě zaujal Moringový nebo Okurkový?:-)

      Vymazat
  2. Ahoj Sáro, už skoro rok používám Moringový olej a je perfektní, mohu vřele doporučit. Funguje na 100% a to i starších ročníků, jako jsem já.😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se Ti olejíček taky osvědčil, já jsem opravdu nadmíru spokojená. Průběžně testuji i další olejíčky, tak se můžeš těšit na recenzi :-)

      Vymazat

Pravidelní čtenáři