Přírodní kosmetické oleje od Renovality

Krásný večer všem,

dnešní recenze bude zaměřena na kosmetické oleje od firmy RENOVALITY, na které jsem slyšela spoustu chvály. Tímto zároveň děkuji RENOVALITY, že mi poslali tak krásný balíček, na kterém nechyběla nahoře samolepka ,,Zabalila s láskou, Kačka". Nevím, jak Vy, ale já miluji originálně nebo pěkně zabalené balíčky, takže mě to moc potěšilo.

RENOVALITY je rodinná firma, která vyrábí 100% přírodní kosmetické oleje. Všechny tyto oleje mají balení v podobě fialové skleněné lahvičky. Právě díky fialovému sklu, které funguje jako přirozený filtr, jsou jejich oleje chráněny před vnějšími vlivy a dochází ke zlepšování kvality těchto olejů. Všechny jejich oleje jsou lisované za studena a to z pečlivě vybraných rostlin, díky čemuž jsou jejich výrobky opravdu kvalitní. Všechny oleje by se měly spotřebovat do 3 měsíců od otevření.



K testování jsem obdržela celkem čtyři oleje:


  • OPUNCIE olej,
  • ARGANOVÝ olej,
  • LÍSKOVÝ olej,
  • WRINKO olej.





OPUNCIE olej

Tento olej je hotový ZÁZRAK a když píši zázrak, myslím to upřímně. Opunciový olej je nejdražší na světě a vyrábí se ze semínek plodu kaktusu.

Olejíček nanáším poctivě každý večer před spaním jako noční sérum, přičemž by pleť měla být dobře odlíčená. Nanesu si asi 3-4 kapičky do dlaní pomocí kapátka, pořádně promnu v dlaních a poté nanesu jemnými pohyby na obličej, krk, dekolt a zbytkem si ještě promasíruji ruce. Miluji tento večerní rituál, olej při nanášení na pleti příjemně hřeje a já si to náramně užívám. Opunciový olej je na pleti velice příjemný a doslova cítím, jak se mi vpíjí pod kůži a moje pleť si z ní bere vše potřebné. Už po nanesení olejíčku je pleť sametově hebká a na dotek velmi příjemná.

 A co teprve ráno! Cítím, jak moje pleť je hezky vyživená, krásně hebká, rozjasněná a pro mě to nejdůležitější - krásně HYDRATOVANÁ. Olejíček navíc slibuje zlepšení pružnosti pokožky  a vypnutí vrásek, což zjistím až s odstupem času. Jedno vím ale jistě, tomuto olejíčku zůstanu věrná, protože za mě je to opravdu TOP výrobek, díky kterému je moje pleť o mnoho lepší a to ho používám teprve chvíli.



ARGANOVÝ olej

Arganový olej patří k luxusním olejům a je využíván pro pokožku zarudlou, vysušenou, pomáhá redukovat vrásky a hydratuje. Je určen pro všechny typy pleti. Využívá se nejen v péči o pleť, ale také o vlasy, především, pokud je máte suché či lámavé.

Já jsem tento olejíček začala používat každé ráno po probuzení, kdy si pár kapek nanesu do dlaní, promnu a poté vmasíruji do pleti. Výrobce uvádí, že nejlepšího výsledku dosáhnete, když ho použijete jako noční sérum-stejně jako Opuncii. Já ovšem na noc používám Opuncii a tento se mi osvědčil používat přes den. Poté na něj klidně nanesu běžný make up. Mojí pleti perfektně sedí, je po něm hydratovaná, nikoliv však mastná! Takže používám momentálně přes den místo denního krému a jsem maximálně spokojená.

Dále ho využívám, když si umývám vlasy. Nanesu si pár kapiček do dlaní a jemně si promasíruji pokožku hlavy a poté rozetřu i po celé délce vlasů. Vlasy pak na chvíli zabalím do ručníku a poté opláchnu vodou. Vlasy jsou po umytí krásně hebké, lesklé a zdravě vypadající, což je pro mě jako ženu důležité. Není nic horšího než suché a nepěkně vypadající vlasy, protože jsou to právě vlasy, které jsou vizitkou každé ženy. :-). Dokonce jsem si i pár kapiček z olejíčku vetřela do suchých vlasů, avšak jenom do konečků, aby se pěkně leskly a paráda!

A aby toho nebylo málo, protože arganový olej má opravdu velmi široké využití, tak během dne, když mám vysušené ruce, si nanesu pár kapek do dlaní a rozetřu po rukou a nehtech. Ruce jsou pak krásně hebké a nejsou vysušené a nehtová kůžička změklá :-).





LÍSKOVÝ olej

Tento olejíček obsahuje vitamíny A, B a E. Po rozetření voní jemně, po lískovém oříšku. Využívá se často do masážních směsí pro maminky a malé děti. Takže ho se mnou testoval Románek :-). Vzhledem k tomu, že má vyživující účinky, hydratuje a zachovává elasticitu pokožky, tak já osobně ho používám na mazání svých boků, kde se mi bohužel udělaly při těhotenství strie. A protože jsem po porodu dost zhubla, tak vlivem napínání pokožky se mi vytvořily další, takže pořádně mažu, hlavně preventivně, aby se mi strie tolik netvořily. Po každodenním používání je moje pokožka krásně jemná a hydratovaná.

Na Románkovi tento olejíček využívám po každém koupání, kdy si pár kapiček aplikuji na dlaně, promnu a poté aplikuji Románkovi ještě na trošku vlhkou pokožku. Jemně promazávám na celé tělíčko masážními pohyby a Románkovi se to moc líbí,protože se u toho směje a pobrukuje. Před první aplikací jsem ale provedla test citlivosti, to dělám s každým výrobkem, který na Románka poprvé používám. Každé miminko je ale jiné, takže určitě na tenhle test citlivosti nezapomínejte.

Lískový olejíček se dá použít i jako vlasový zábal pro regeneraci, kdy si promasírujete  mokrou vlasovou pokožku a poté nanesete na celé vlasy. Necháte 10 minut působit zabalené v ručníku a opláchnete. To jsem ale ještě nezkoušela, teprve se na to chystám, ale věřím, že tento zábal bude skvělý a slíbí to, co splňuje :-).




WRINKO olej

Posledním olejíčkem, který jsem měla možnost testovat byl olej s názvem WrinkO. Tento olej je složen ze směsi citronového a šípkového oleje. Jako jediný z testujících olejíčku intenzivně a krásně voní po citrusech. Jeho barva na rozdíl od ostatních není čirá, ale nažloutlá. Tento olej lze využít k masážím, za pomocí kterých dochází k odstraňování mrtvé kůže a k osvěžení unavených míst na pokožce. Olej obsahuje také vitamín C.

Já využívám tak, že pár kapek z tohoto olejíčku nanáším do dlaní, opět rozehřeji a  masážními pohyby nanesu na krk, dekolt a ruce. Nechávám 15 minut působit a poté setřu ručníkem namočeným v teplé vodě. Po setření hadříkem jsou místa, na které olejíček používám, příjemná na dotek, hydratovaná, prokrvená a krásně jemně voňavá :-). Nehtová kůžička je po něm změklá a připravena tak na manikúru.





Já jsem byla s těmito olejíčky nadmíru spokojená a opravdu jsem nikdy žádné lepší neměla. A to jsem takových olejíčků vyzkoušela opravdu hodně. Pro mě jsou tyto olejíčky hotový pleťový zázrak. Mojí pleti sedly naprosto perfektně a splnily to, co jsem od nich očekávala. To, že jsou přírodní je příjemné plus navíc :-). Líbí se mi také, že mají  široké využití, může je používat víceméně celá rodina a dají se aplikovat téměř na jakékoliv místo na těle. Jsem si jistá, že každý si vybere ten svůj pravý ,,Renovalitový" :-). A já se těším, až jednou  vyzkouším další, třeba chystanou novinku Hyaluronové sérum, Moringový olejíček nebo Tea tree olejíček :-).



Objednávat a vybírat olejíčky můžete na adrese: https://www.renovality.cz/. 




Krásný zbytek večera a již brzy se můžete těšit na další článek.

3 komentáře

  1. Odpovědi
    1. je úžasný!a to jako opravdu!:) Jinak na mém instagramu sara.kanova ted probíha soutez o dva olejicky :)

      Vymazat
  2. Ahoj, děkuji moc za velice zajímavou recenzi na Renovality. Já tedy o této značce upřímně slyším poprvé a je to velice zajímavá značka, která rozhodně stojí, dle tvého psaní, za vyzkoušení :-) Jinak, já jsem si ještě docela dost oblíbila značku tuto ... Takže jestli byste chtěla zkusit, tak určitě mrkněte :-)

    OdpovědětVymazat

Pravidelní čtenáři