Jak se mi daří dodržovat své předsevzetí s pitným režimem a o mojí Coca-Colové závislosti

Krásný večer,

nedávno jsem se Vám svěřila, že jedno z mých novoročních předsevzetí je více pít a to převážně vodu. A protože jsem od Ježíška dostala SodaStream, tak mi nic už nechybělo v tom začít.



Odjakživa jsem měla problém s pitným režimem, protože jsem pila málo. Člověk by měl za den vypít alespoň 1,5 l tekutin denně. To, že jsem málo pila mělo za následek, že jsem byla více unavená, bolela mě hlava a občas jsem se cítila taková..Jak bych to řekla. Bez energie? 

Pak se nám narodilo naše největší štěstí - Románek. Jenomže právě tohle naše největší štěstí je odmalička dost živý😊. Jako miminko se sice ještě tolik nehýbal, ale za to nám dával zabrat, protože trpěl na prdíky, na které mu nic nepomáhalo. Jediný, co mu pomáhalo, bylo nošení v klubíčku. Takže jsme od rána do večera (na střídačku s manželem) Románka nosili, jenom aby mu bylo dobře a neplakal bolestí. A právě tady nastal další zlom v mém  pitném režimu. Z důvodu únavy jsem potřebovala dobít nějak energii. JENŽE, nepiji kávu. A tak jsem začala pít  Coca-Colu. Zprvu trošku, jenom abych měla energii. Vždy jsem se po tom cítila nabuzená a najednou plná síly (že by placebo? :-)).Jenže Románek rostl, byl aktivnější a aktivnější, takže jsem potřebovala doplnit více energie. Takže Coca-Cola se stala součástí mého každodenního režimu. Měla jsem vždy takový pocit, že si prostě musím dát. Myslím, že jsem si tím zčásti vybudovala závislost, která mě pěkně štvala, ale nebyla jsem natolik silná, abych s tím přestala. Nic dobrého a asi nic ke chlubení, ale bylo mi to jedno, protože jsem se vždy po vypití cítila hrozně fajn a plná síly. 

Pak ale přišly Vánoce a Ježíšek mi nadělil SodaStream, který jsem si přála a měla z něj obrovskou radost. Takže když k nám přijeli po Vánocích tchánovci, nadšeně jsem ukazovala, co mi Ježíšek nadělil. A oni neskrývali nadšení, když jsem jim ,,pyšně" ukazovala, že my už nemáme ten jeden z prvních SodaStreamu (který mají oni), kde je nutný láhve šroubovat, ale že se láhev pohodlně zacvakne. Tchánovci byli nadšení a já jsem se dmula pýchou, jak kdybych jim ukazovala objev století. Hééérečka😃. Líbily se jim i nové designové láhve FUSE a kdyby do starýho výrobníku seděly, určitě bych jim aspoň jednu věnovala. Jenže bohužel, na staré výrobníky tyto láhve nesedí. Takže si na to dejte pozor a dopředu si zjistěte, jaké láhve do jakého výrobníku sedí.  Když jsem SodaStream ukazovala nadšeně i mojí babičce, tak si zavzpomínala, že za jejich doby byly ty sifóny. Takový ty z drátěný flašky, pamatujete? 😃

Zdroj: http://g.cz/detstvi-v-devadesatkach-versus-dnes-9-zasadnich-rozdilu/
Ale zpátky k mému pitnému režimu. Řekla jsem si dost, že si chci dát předsevzetí, že nechci pít už doma Coca-Colu ani jiné sladké vody. A musím říct, že se mi to zatím daří na výbornou. Doma nic jiného než domácí perlivou vodu ze SodaStreamu, případně ochucenou čerstvými kousky ovoce, nepiji. To ovoce tomu dodá ,,šmrnc" a moc mi chutná. A ani množství mi najednou problém nedělá a těch 1,5l za den určitě vypiji s přehledem. Musím říct, že mi domácí perlivá voda hrozně chutná a Coca-Cola mi vůbec nechybí. Vždy si perlivou vodu ochutím tím, co lednice dá. Ale momentálně jsem si nejvíce zamilovala kousky pomeranče nebo mandarinky, mňam! Manžel má naopak rád domácí ochucenou perlivou vodu, takže si ji vždy ochutí normální šťávou, kterou máme doma. Zrovna nedávno se mu stala nemilá věc - já jsem se už zmiňovala v prvním článku, že do domácí perlivé vody od SodaStreamu se lije sirup až po naperlení, protože hrozí jinak ,,potopa".  To jsem se dověděla od kamarádky, které se to bohužel stalo. Je sice hezký, že jsem Vám to napsala do článku, ale manželovi jsem se jaksi zapomněla zmínit, ups! Takže když jsem uslyšela z kuchyně hlasitý ,,ježíši" a šumivý hlasitý zvuk, vletěla jsem tam jako namydlená střela. No samozřejmě, na celé lince byla potopa, na obkladech prskance, SodaStream celý zaprskaný, podlaha taky. Bylo to prostě všude😧. Manžel je naštěstí pořádný, takže dal kuchyni do pořádku a sirup lije už zásadně po naperlení. Ale na jednu stranu se není čemu divit, protože málokdo dnes čte návody. Schválně jsem se do návodu podívala, jestli to tam vůbec mají uvedeno. A ono fakt jo! 😱 Manžel má určitě v plánu otestovat i příchutě od SodaStreamu, takže Vám pak dám tip na ty, které budou manželovi nejvíce chutnat, ať máte třeba inspiraci.


Jo a málem bych zapomněla! Super je, že si sílu perlivosti můžete sami zvolit. Já mám ráda maximálně perlivou, takže mačkám tlačítko 3x, manžel zase méně, takže 2x. 

Neříkám samozřejmě, že když někam s manželem jdeme ven (třeba si sednout na oběd), že si dávám vždy vodu. To si kolikrát ,,zhřeším", ale tak by to mělo být  a nevidím na tom vůbec nic špatného😊. Ale doma jsem si nic jiného než naperlenou domácí vodu od SodaStreamu nedávám a to je na mě úspěch. Chtěla bych tímto směrem pak vést i Románka, těším se, až si bude jednou sám dělat domácí perlivou vodu a nadšeně do ní házet z ovoce / zeleniny vše, co mu přijde pod ruku až z toho třeba vzniknou šílené kombinace😃. A jako máma bych mu měla jít příkladem, takže určitě máma s
Coca- Colou v ruce, která mu chce vytvořit návyk, aby nepil (až na výjimky) sladké limonády, by asi nebylo to pravé ořechové😊.

A jak to máte Vy s pitným režimem?😊

4 komentáře

  1. Tak to já si nedokáži představit, že bych pila něco jiného, než obyčejnou vodu. A to jsem s pitným režimem měla před x lety také velký problém, nepila jsem vůbec, takže jsme několikrát skončila na kapačkách v nemocnici.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. tiež som pitný režim dosť zanedbávala a stále s ním ešte bojujem, ale snažím sa dokopať aspoň k tomu 1,5 litru vody denne :)

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A piješ klasickou vodu?Mně právě dost pomáhá ten SodaStream, dám si tam vždy nějaké ovoce a jsem na tom s pitným režimem o dost lépe!A to musím říct, že předtím jsem pila opravdu maličko :-(

      Vymazat

Pravidelní čtenáři